Ürün Kullanımı ve Bakımı

GÖRGEL METAL SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Ürün Kullanımı ve Bakımı

18/10 Cr-Ni Paslanmaz Çelik Mutfak Mamüllerimizin Özellikleri

Satın almış olduğunuz ürün, dünya standartlarında 1. kalite hammaddeler kullanılarak, ileri düzeyde teknolojiler ve titiz bir işgücünün birleşimi sonucunda üretilmiştir. Bilindiği üzere 18/10 Cr-Ni Paslanmaz Çelik dünyada en yaygın olarak kullanılan ve en sıhhi pişirme gereçleri hammadesidir. Kullanımı esnasında gerekli hususlara dikkat edildiği takdirde maksimum verim alınabilir.

Kullanım Esnasında Uyulması Gereken Hususlar

Kullanmadan Önce: Yeni aldığınız paslanmaz çelik mutfak gereçlerini bulaşık makinesinde veya elde deterjanlı sıcak su ile yıkayınız ve iyice kurulayınız.

Pişirme Esnasında: Kullandığınız mutfak gerecinin taban büyüklüğü ile üzerine koyacağınız ocak arasında belli bir uyum olmalıdır. Ocak büyüklüğü yetersiz ise pişirme süresi uzayabilir. Ocak haddinden fazla büyükse tabanın kenarından dışarı taşan alev dış yüzeylerde kararmalara sebep olabilir. Ayrıca kapağın her açılışında belli bir ısı ve sıvı kaybı olacağından dolayı kapak minimum düzeyde açılmalıdır. Sulu yemeklerin pişmesi esnasında kapak açıldığında kaybolan sıvı yerine çorba kaşığı ile su takviye edilebilir. Uygun ocak üzerinde yemeğinizin kaynamaya başladığını fark ettiğinizde ocağın altını kısabilirsiniz. Ocak üzerinde susuz ve boş olarak bırakılan paslanmaz çelik mutfak gereçlerinin daha kısa ömürlü olabileceğini unutmayınız.

Maksimum Lezzet, Maksimum Sağlık İçin Uyulması Gereken Hususlar

  1. Özsu: Bütün gıda maddelerinin içinde bulunan özsuları gıda maddesinin içindeki besin ve vitaminleri içerdiği gibi lezzet unsuru olarak da çok önem taşır. Pişirme esnasında dışarıdan yağ ve su konulmadan, susuz ve yağsır olarak pişirilen her yemek besin değeri açısından maksimum seviyededir. Bu şekilde pişirilen yemeklerin servisi esnasında tencerenin dibinde kalan özsu da yemeğin üzerine bir sos gibi dökülürse lezzet ve besin değeri kaybolmamış olur.
  2. Kapasite Uyumu: Pişirilecek gıda maddesine uygun bir kap seçilmelidir. Tencerenin içine konan gıda maddesi tencere yüksekliğinin 2/3'ünü geçmemelidir.
  3. Pişirme Süresi: Yemeğinizin kaynamaya başladığını hissettiğinizde ocağı kısmanız ve mümkün olduğu kadar kapağını az açmanız yemek özsularının buharlaşıp kaybolmadan leziz ve sağlıklı bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

Maksimum Tasarruf İçin Uyulması Gereken Hususlar

Taban-Ocak Uyumu: Ocak büyüklüğü taban büyüklüğü ile uyumlu olmalıdır. Ocak fazla büyük olursa; dış kenardan taşan alev sadece gereksiz sarfiyattır ve ısıtmada herhangi bir fonksiyonu yoktur. Ocağın kısılma ve kapanma zamanı: Yemek kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılmalı ve pişme işleminin tamamlanmasından bir kaç dakika önce ocağın altı kapatılmalıdır. Kapsül tabanın içindeki alüminyum kütle ısıyı depoladığı için ocağın kapatılmasından sonra bile belli bir süre pişme devam edecektir.

Temizlik Bakım ve Maksimum Şıklık: Her kullanımından sonra bulaşık makinesinde veya elde yıkama yapılabilir. Yıkama esnasında sert metal fırça veya temizlik yardımcıları kullanılmamalıdır, aksi takdirde parlak yüzeylerde çizilmeler meydana gelebilir. Her yıkamadan sonra lekesiz durulama ve kurulama yapılırsa parlak yüzeylerde oluşması muhtemel olan lekeler önlenmiş olur. Altın kaplama aksesuarı bulunan mutfak gereçleri de bulaşık makinelerinde yıkanabilir. Bu durumda herhangi bir aşınma veya incelme söz konusu değildir. Ancak çok uzun vadede belli bir renk değişikliği olması söz konusu olabilir.

Çok Önemli Uyarı:

Sahip olduğunuz mutfak gerecinin herhangi bir parçasında veya aksesuarında meydana gelen arızalarda firmamız yetkili servisleri veya direkt firmamız ile irtibata geçip söz konusu arızaları gidermeden ürünün kullanılması sakıncalıdır. Üzerinde bakalit ve plastik aksamı bulunan ürünlerin fırına konulması, bu tür aksesuarların deforme olmasına sebep olabilir.

Dikkat: Çatal kaşık takımlarının yıkandıktan sonra mutlaka kurulanması gerekir. Kendi halinde kurumaya bırakılması kesinlikle tavsiye edilmez.

  • Mamullerimiz 18/10 Cr-Ni 304 Kalite paslanmaz çelikten üretilmiştir.
  • Mamüllerimizin tabanları paslanmaz çelik + alüminyum + paslanmaz çeliktir. Özel 3 katlı kapsül taban olarak imal edilmiştir.
  • Mamüllerimiz, özel tabanları sayesinde ısıyı korur, yakıttan ve zamandan tasarruf sağlar.
  • Mamüllerimiz deforme olmaz, her zaman parlak kalır.
  • Çeşitli model ve boyutta üretilen ürünlerimiz, Türk Mutfağı'nın ihtiyaçları için idealdir.
  • Mamüllerimiz kesinlikle bulaşık teli veya sert cisimle temizlenmemelidir.
  • Mamüllerimiz, ocakta susuz bırakılmamalıdır.
  • Mamüllerimizin tamamı garantilidir.

Ürünleri, suyun içinde (su temiz bile olsa) uzun süre bırakmayınız. Suyun içindeki mineraller uzun süre suda beklediginde üründe korozyona sebep olabilir.

Paylaş